Öppet DM
Allround i Laholm är nu avslutat och vi har ett resultat.
Det blev ett mycket lyckat första öppna DM under torsdagen och 8 juniorer och 6 äldre fick mäta sina förmågor under hela dagen.
Vi började med att testa precision och skulle med 28 kast försöka träffa målet. Det var inte det lättaste men 10 träff fick vi ihop som bäst.
Att förstå vindarna i SCF är viktigt, för då kan man hålla frisbeen länge i luften. MTA och TRC kallas delgrenarna och lägger man ihop dom får man resultatet i SCF.
Det blev lite avbrott för att fotbollsplanen skulle klippas men då tog vi tag i fristilen istället. En gren som vi körde på enklaste sätt och till musik kunde vi trixa till det efter bästa humör och förmåga.
Innan maten hann vi även med att springa 1 km så fort som möjligt. Att hitta rätt mellan träd och hinder är inte så lätt första gången. Avslutningen över hajsjön var lite avgörande och vissa blev av med sina discar där. Tiden 7 min 10 sek blev bästa tid.
DDC som är en par gren gick på löpande band med 7 minuter i varje match. Det gällde att vara på hugget och se till att ta så många dubbelpoäng som möjligt.
Längdkastning klarar alla av men att göra det under press och 5 kast på max 2,5 minut gör det hela lite svårare. Men 130 m blev längsta kastet ändå.
Som avslutning spelade vi discgolf och det är grenen som vi oftast spelar. Att prestera efter en heldag men många nya grenar och full aktivitet är inte det lättaste. Bästa resultatet blev trots det -3 och vi kunde summera allt.
Priser fanns till alla och nu har vi egna fastback och precisions discar som vi kan träna med inför nästa års Öppna DM träff. Jag som arrangör är glad att alla orkade med hela dagen och hoppas ni kommer tillbaka fler gånger.
Lite bilder och alla resultat finner ni nedan. Kasta på!